Nařízení ohledně protipožárních opatření v domě Švédská a Pasecká

  1. Na chodbách a schodištích nesmějí být žádné předměty např. botníky, lavice, skříně, kočárky, židle, květináče s kytkami a podobně. Chodby musí být prázdné tj. bez těchto překážek. (Švédská i Pasecká)
  2. Protipožární dveře vedoucí z chodby od bytů k výtahům musí být vždy uzavřené. V žádném případě nesmí být zafixovány klínky nebo jinými předměty, které zabraňuji jejich automatickému uzavření. (Švédská)
  3. Kouřotěsné (bílé) dveře od výtahů na schodiště musí být také vždy uzavřeny. (Švédská)
  4. Vybudované předsíňky před byty (za dveřmi vpravo od výtahu), které brání volnému přístupu k hydrantům na patře, se musí okamžitě zpřístupnit. V žádném případě nesmí být dveře osazeny koulí, nebo zamčeny. Dveře by bylo nejlépe zrušit úplně. Kolem hydrantů také nesmí být žádný nábytek, např. botník, skříň apod. Tyto zábrany jsou v naprostém rozporu s požárními předpisy. (Švédská i Pasecká)
  5. V prostorách sklepa nesmí být skladovány žádné hořlavé látky, barvy, oleje (tzn. I ve sklepních kójích). Na chodbách nesmí být rovněž pohozen polystyren, starý nábytek a spotřebiče, odpadky a podobně, jak tomu bylo dosud. U hlavního uzávěru vody a plynu , který je ve sklepě nesmí nic být.
  6. U hlavních vstupních dveří tj. u schránek budou opět usazeny protipožární dveře a to jak směrem ke schránkám tak k výtahům, které musejí být zavřené. ( Švédská , Pasecká)
  7. Výtahy musejí být označeny červenou značkou „Nepoužívat při požáru“. Žádám všechny, aby tuto značku neodlupovali. V případě, že značka někde chybí, aby to nahlásili představenstvu družstva. To rovněž platí i pro označení (čísla) pater domu a cedulky „úniková cesta“.

                Na základě výše uvedených skutečností a zjištění VÁS ŽÁDÁME O SOUČINNOST PŘI ODSTRANĚNÍ TĚCHTO ZÁVAD.

                Jedná se o bezpečnost a klidný život nás všech.

 

Představenstvo Bytového družstva Švédská

 

V Jablonci nad Nisou dne 21. 1. 2022